voetreflexologie

Ons lichaam wordt voortdurend uitgedaagd om zich aan een veranderende omgeving die meer en meer flexibiliteit van ons vraagt, aan te passen. Meestal kunnen we daar wel mee overweg en heeft ons lichaam voldoende mechanismen om verandering op te vangen. Dit mechanisme waar onze bloeddoorstroming, ons zenuwstelsel en ons endocrien systeem de basis van zijn, kan echter uit evenwicht geraken waardoor zowel op lichamelijk als op mentaal vlak problemen ontstaan. Voetreflexologie is een manuele techniek waarbij door het zetten van druk op de voeten de bloeddoorstroming en beweeglijkheid van organen, zintuigen en weefsels vrijgemaakt worden en het lichaam zich kan herstellen. De techniek is ontstaan in het Oosten en opgepikt in 1917 door de Amerikaan Dr. W. Fitzgerald die hem toepaste in zijn praktijk als tandarts. Vooral zijn kleindochter Eunice Ingham en haar neef Dwight Byers zijn pioniers op het vlak van het gebruik van voetreflexologie en het verfijnen van de toepassing. Vandaag wordt ook baanbrekend werk geleverd door oa. Hanne Marquardt

Onze voeten zijn de basis van onze beweeglijkheid en hun conditie beslist vaak of we iets gaan doen of niet. Voetpijn en kleine ongemakken vergallen vaak ons plezier in het sporten, het wandelen, kortom in ons dagdagelijkse leven. Een voetreflexoloog beschikt van nature door zijn manier van werken over een aantal basismanipulaties waarmee de beweeglijkheid van de voeten, de doorbloeding van de voetspieren en de flexibiliteit van de enkels verbeterd worden. Een behandeling gericht op het pijnvrij bewegen vanuit de voeten komt op 65 euro. Met sportreflexologie bundel ik deze aanpak specifiek om blessures aan te pakken en een optimaal bewegingspatroon aan te leren.

De eerste behandeling geldt als kennismaking en is gericht op het samen opmaken van een protocol of aanpak waarbinnen gewerkt zal worden. Deze sessie duurt langer dan een gewone behandeling en komt op 70 euro. Relaxatiereflexologie:Behandeling gericht op algemeen welbehagen duurt 45 minuten en komt op 65 euro. Ondersteunende reflexologie:In kader van een door een arts gestelde diagnose kan reflexologie als toevoeging op de behandeling werken op het zelfhelend vermogen van het lichaam. Een behandeling duurt 45 minuten en komt op 65 euro. Balansreflexologie:De behandeling is gericht op het hervinden van een evenwicht tussen lichaam en geest en werkt in op de energetische onderstromen in het lichaam. Een behandeling duurt 60 minuten en komt op 70 euro.

sportreflexologie

Samen met uitgeverij Lannoo bracht ik een boek uit rond hardlopen, blessures en het ontdekken van je natuurlijke, optimale en meest efficiënte manier van lopen. Het boek bevat een aantal hardnekkige misverstanden rond het lopen, ideeën waar wij allemaal als lopers van overtuigd zijn maar waarvan kan aangetoond worden dat ze toch niet helemaal kloppen voor iedereen. Vanuit die misverstanden probeer ik uit te leggen hoe je bij jezelf je optimale voetbeweging en loophouding kan ontdekken, hoe je de meest ideale schoenen kan kiezen, veel voorkomende hardloopkwaaltjes kan oplossen... Mijn ultiem doel met dit boek is om jou al lezer beter de laten begrijpen en vooral je te laten nadenken over wat je aan het doen bent. Mijn boek is te koop in de betere boekhandel of in de praktijk voor 25,99 euro.

Loopstijlanalyse bekijkt je huidige manier van lopen en vergelijkt dit met je natuurlijke en spontane manier van bewegen door een aantal tests te doen. Vaak resulteert deze analyse in het herbekijken van de loopschoenen. De juiste keuze loopschoenen vergroot het loopcomfort, ondersteunt de loopbeweging en speelt een beslissende rol in het optimaal energietransport.

Mijn bijzondere kijk op loopschoenen is gebaseerd op mijn eigen zoektocht en is een essentieel onderdeel van mijn loopverhaal.Loopstijladvies enkel op afspraak. Kostprijs: 65 euro

hebt u vragen of wilt u eenafspraak maken?

John Rooms+32 491 59 33 08 Maison John Footroomsfootrooms@maisonjohn.com Amerikalei 137 — 2000 AntwerpenBelgië

    Meer info over de techniek sportreflexologie